Zeytin hakkında
Türkiye'nin değişik zeytin bölgelerine ait 28 zeytin çeşidi vardır.Bu çeşitler 3 Mayıs 1990 tarih ve 20507 sayılı Resmi Gazate'de tescil edilerek yayınlanmışıtr.
Bölgelere göre şu çeşitler ele alınmıştır.
Marmara bölgesi: Çelebi,Edincik su,Gemlik,Karamürsel su ve Samanlı.
Ege bölgesi : Ayvalık,Çakır,Çekişte,Çilli,Domat,Erkence,İzmir sofralık,Kiraz,Memecik,Memeli ve Uslu.
Akdeniz bölgesi : Büyük topak ulak,Sarı haşebi,Sarı Ulak,Saurani,Tavşan yüreği.
Güneydoğu Anadolu bölgesi : Eğriburun,Halhalı,Kalembezi,Kan çelebi,Kilis yağlık,Nizip yağlık ve Yağ çelebi.
Geri Dön